top of page

Tesla Supercharger Ağı, 2024'te Ford Elektrikli Araçlar İçin Uyumluluk Sağlayacak!

Ford CEO'su Jim Farley, Perşembe günü Twitter Space üzerinde önemli bir haber paylaştı. Ford ve Tesla, Ford'un elektrikli araçlarına Tesla'nın Supercharger ağına erişim sağlama konusunda anlaşmaya vardı. Ford, hızlı şarj için çoğunlukla kullanılan CCS (Combined Charging System) fişini kullanırken, Tesla'nın özel bir bağlantı noktası ve kablosu bulunmaktadır.


Bu Tesla bağlantı noktası, CCS fişinden daha küçük ve daha hafif bir yapıya sahiptir. Mevcut Ford elektrikli araçları, Tesla'nın "Kuzey Amerika Şarj Standardı" (NACS) kablosunu Ford'un CCS bağlantı noktalarına bağlamak için bir adaptöre ihtiyaç duymaktadır. Ancak Ford'un gelecek nesil elektrikli araçları, adaptör gerektirmeyen doğal NACS bağlantı noktalarına sahip olacaktır.


Farley, "Bu, müşterilerimiz için harika bir haber. 12.000'den fazla Tesla Supercharger ve BlueOval Charge Network'teki 10.000'den fazla hızlı şarj istasyonuna eşsiz bir erişim sağlayacak" dedi. "Geniş kapsamlı hızlı şarj erişimi, EV markamızın büyümesi için hayati önem taşıyor ve bu çığır açan anlaşma, popüler Mustang Mach-E ve F-150 Lightning'in üretimini artırırken ve 2025'ten itibaren piyasaya sürülecek bir dizi yeni nesil EV'nin hazırlıklarını yaparken gerçekleşti."

Ford, elektrikli araçlarına Tesla Supercharger ağından faydalanabilmeleri için bir adaptör sağlayacağını duyurarak şaşırtıcı bir gelişme yaşattı. Şirket, 2025 yılından itibaren yeni Ford EV modellerine Tesla tarafından geliştirilen bir bağlantı noktası entegre edileceğini açıkladı. Bu Tesla Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) bağlantı noktası, Ford EV'lerinin Combined Charging System (CCS) bağlantı noktasıyla donatılan modelleriyle Tesla V3 Supercharger'ları kullanabilmelerine olanak sağlayacak.


Ford sözcüsü, bu bağlantı noktasını "daha küçük ve daha hafif" olarak nitelendirerek müşterilere üstün bir deneyim sunacağını belirtti. Bu gelişme, Ford'un müşterilerine daha geniş bir hızlı şarj ağı erişimi sağlama hedefiyle birlikte, elektrikli araç portföyünün büyümesini desteklemeyi amaçlıyor.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page