top of page

Ünlü Aktör Mark Margolis, 83 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerindeki unutulmaz performanslarıyla tanınan ve Hector Salamanca karakterine hayat veren ünlü aktör Mark Margolis, 83 yaşında New York'taki Mt. Sinai Hastanesi'nde vefat etti. Oğlu ve Knitting Factory Entertainment'ın CEO'su Morgan Margolis, bu üzücü haberleri duyurdu.


Philadelphia'da 1939 yılında doğan Margolis, genç yaşta New York'a taşınarak tiyatro dünyasına adım attı. Broadway sahnelerinde Infidel Caesar, Uncle Sam ve The Golem gibi oyunlarda başarılı performanslar sergiledi.


Mark Margolis, Vince Gilligan'ın yaratıcısı olduğu Breaking Bad evrenindeki performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu. Hector Salamanca rolüyle neredeyse hiç diyalog kullanmadan etkileyici bir performans sergileyen aktör, 2012 yılında Emmy ödülüne aday gösterilmişti.


Margolis'in oyunculuk kariyeri 1952 yılında The Guiding Light dizisiyle başlamış ve o zamandan beri birçok önemli yapımda yer almıştı. Scarface (1984) filmindeki Bolivyalı koruma Alberto ve Ace Ventura: Pet Detective'deki ev sahibi Bay Shickadance rolleriyle de hatırlanan aktör, 1998-2003 yılları arasında HBO'nun Oz dizisinde HIV virüslü mafya babası Antonio Nappa karakterini canlandırmıştı.


Aktör, Bob Odenkirk'ün başrolünde olduğu Better Call Saul spin-off'unda da Hector "Tío" Salamanca karakterine geri dönmüş ve karaktere zengin bir arka plan hikâyesi kazandırmıştı.


Sinema dünyasındaki çıkışını Brian de Palma'nın mafya klasiği Scarface ile yapan Margolis, Darren Aronofsky ile birlikte Noah, Black Swan, The Wrestler ve Pi gibi toplamda 70'ten fazla filmde yer aldı. Televizyon dünyasında da etkileyici işlere imza atan Margolis, Breaking Bad ve Better Call Saul'un yanı sıra The Equalizer, Kings, American Horror Story gibi bilinen projelerde izleyicilerle buluştu.


Mark Margolis'in menajeri Robert Kolker, aktörün türünün tek örneği olduğunu belirterek, onun gibi bir yeteneğin bir daha gelmeyeceğini ifade etti. Margolis'i değerli bir müvekkil ve ömür boyu sürecek bir dost olarak tanımlayan Kolker, onunla tanışmaktan büyük bir şans duyduğunu söyledi.


Mark Margolis'in vefatı, sinema ve televizyon dünyasında büyük bir boşluk yarattı. Ancak onun unutulmaz rolleri ve mirası, izleyiciler tarafından her zaman özlemle anılacaktır. Ölüm sebebine dair henüz net bir açıklama yapılmadı.



18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page