top of page

Unıversal, Disneyin 8 yıllık Üstünlüğünü Yıktı!

Güncelleme tarihi: 5 Oca

2023 yılı, sinema dünyasında Universal Pictures'ın zafer yılı olarak damga vurdu. Dünya çapında gişe hasılatında listenin zirvesini, sırasıyla 'Barbie', 'Super Mario' ve 'Oppenheimer' filmleriyle dolduran Universal, 4.91 milyar dolarlık bir kazanç elde ederek Disney'i geride bıraktı. Disney'in ise 4.83 milyar dolar gelir elde ettiği bu yılda, Universal'ın başarısı daha belirgin hale geldi.


Disney, bu açığı kapatmak için 2024 yılında çıkacak olan önemli yapımlarla umutlu görünüyor. 'Deadpool 3', 'Inside Out 2', 'Mufasa: Lion King' ve 'Kingdom of the Planet of the Apes' gibi filmlerle Disney, Universal'ın bu yıl elde ettiği başarıya karşı güçlü bir atak yapmayı planlıyor. Ancak, bu iddialı projelerin ne kadar başarılı olacağı konusunda şüpheler bulunuyor.



Detaylara bakıldığında, Universal'ın başarısını şekillendiren önemli yapımlardan biri olan 'Hızlı ve Öfkeli 10', 2023'te 845 milyon dolar aldı ve dünya genelinde 4.907 milyar dolarlık bir gişe hasılatına ulaşarak büyük bir çıkış yakaladı. Ayrıca, Marvel sinema evreninin devamı niteliğindeki 'Galaksinin Koruyucuları 3 ile, 845 milyon dolarlık bir gelir elde ederek Disney için bir başarı öyküsü oldu.


Öte yandan, 2020 ve 2021 yıllarında 1 milyar doları aşan başarılarıyla ön plana çıkan Disney, 2023'te 8 yıllık tahtını kaybetti. Bu durum, Disney'in rekabetin yoğun olduğu bir dönemde kendini yeniden konumlandırma ihtiyacını ortaya koyuyor.


Tüm bu gelişmeler, sinema dünyasının dinamiklerindeki değişimi ve stüdyolar arasındaki rekabeti yansıtıyor. Universal'ın 2023'teki zaferi, film endüstrisindeki dengelerin sürekli değişebileceğini ve her yıl yeni sürprizlerle karşılaşılabileceğini gösteriyor.


Sizlerin bu gelişmeyle yorumlarınız neler bizlerle yorumlarınızı da paylaşırsanız seviniriz .

Abone olup haberler den güncel bir şekilde bilgi alabilirsiniz teşekkürler iyi okumalar.


SineTekno


4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page