top of page

Porsche Taycan, Tesla'nın En Güçlü Modelini Yendi: Hız Rekorunu Kırdı!

Porsche, rekora doymuyor ve heyecan verici bir gelişmeyle yeni yüksek performanslı Taycan modeliyle Nürburgring pistinde bir zafer daha kazandı. Yüksek model Taycan, pisti inanılmaz bir hızda, sadece 7:07.55'te tamamlayarak bir rekor kırdı.


Bu muazzam başarıyla 2022'de yarışan Porsche Turbo S'den tam 26 saniye daha hızlı olduğunu gösterdi ve Tesla Plaid S'e karşı da 18 saniyelik bir avantaj sağladı.


Taycan Ürün Grubu Başkanı, bu olağanüstü başarı hakkında yaptığı değerlendirmede şunları belirtti:Motor sporlarında 26 saniye, adeta sonsuzluğun yarısıdır. Lars'ın Nordschleife'deki 7:07.55 dakikalık tur süresi sansasyonel, Taycan'ı elektrikli hiper otomobillerle aynı lige koyuyor. En etkileyici olan şey ise, Lars'ın birkaç tur boyunca neredeyse tamamen aynı zamanı tutturmuş olması.'



Bu müthiş rekordan başka bir önemli detay da Taycan'ın elektrikli araçlar kategorisinde liderliği elde etmesi. Ayrıca, modelin iddialara göre 1.000 beygir gücünde bir performans sunacağı konuşuluyor.


Üç motorlu bu otomobilin beklenen gücü ise etkileyici bir 764 kW (1025 beygir).

Porsche, Nürburgring turunun tam videosunu Mart ortasında yayınlayacağını açıkladı. Bu tarih aynı zamanda otomobilin resmi tanıtımının da yapılacağı gün olabilir.


Porsche'nin bu alandaki gelişmelerini daha fazla ayrıntı ve güncelleme ile öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page